Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Öbarna är en musikgrupp som består av Eva Jarnedal och
Janne Magnarsson. De har med sina stämningsfulla sånger
och sin speciella västkustprofil en stor och trogen publik i
hela landet. Om detta vittnar bland annat 500 000 sålda
skivor med Öbarnas inspelning av Inbjudan till Bohuslän,
deras egna skivor som har sålt i över 200 000 exemplar
och många uppskattade turnéer.

Jordnära visor och vackra melodier

Det märks att Janne Magnarsson och Eva Jarnedal är uppväxta vid kusten, samtidigt beskriver Öbarnas musik och sånger så mycket mer. Janne är en både jordnära och fyndig textförfattare med sinne för vackra melodier. Visorna skildrar träffsäkert olika människor och miljöer. När inte Janne sjunger själv, har han en suverän tolkare i Eva Jarnedal med sin klockrena röst och starka utstrålning.

 

Taubes sånger

Eva Jarnedal är dotter till Huldas Karin som Evert Taube diktade om. Hans sånger ingår därför självklart också i Öbarnas repertoar. Deras tolkning av ’’Inbjudan till Bohuslän’’ är alltid en återkommande begäran i olika sammanhang.

 

Utmärkelser

Öbarna har fått många utmärkelser. Band annat kulturpris från Bohusläns landsting, Lysekils kommun, Sällskapet Astri och Evert Taubes Vänner, Svenska Kommunalarbetar-förbundet, YTF, Hyresgästföreningen och Bohuslän Tackar. De har dessutom som första artister fått äran att framträda i Sveriges Riksdag. Sist men inte minst är Öbarna upptagna som hedersmedlemmar hos Svenska Västkustfiskarna!

Produkter
Drift & produktion: Wikinggruppen